Sunday Bloody Sunday
En imperial SMASH (7,1 %)
“Let’s keep things simple” tænkte brygmesteren, så der blev brygget en single malt and single hops (SMASH) denne gang. En mindre mængde vand undereftergydnig gav lidt mindre urt som derimod havde en højere OG på hele 1080- og dermed potentiale for at blive til en stærkere øl.
l. Den danske sommer viste sig fra sin allerbedste sidte, hvorfor Sunday Bloody Sunday er blevet gæret ved en en fortrinsvis høj temperatur. Dette bevirkede at gæringen stort set gik i stå ved en densitet på 1030 som allrede var nået efter en uges gæring
Tålmodighed skal der til, så brygmesteren ventede hele 4 uger, inden Sunday Bloody Sunday blev tørhumlet. Der var dog stadig en anelse gang i gæren, så brygmesteren ventede endnu 2 uger inden den blev tappet på flaske.
Red X malt har givet Sunday Bloody Sunday masser af maltkarakter og en kraftig mørkerød farve.Den fortrinsvis høje gæringstemperatur har givet masser af sødme som komplementeres fint af rigelige mængder Citra humle, som har givet øllen en herlig friskhed. Faktisk er Sunday Bloody Sunday en helt fin jule IPA, men mon ikke den er drukket inden da. Som altid har brygmesteren frembragt en etiket, som kom til at se således ud:
Opskriften kan som altid hentes på Beercalc her.