”Hopsa” er en Amerikansk single hop IPA. Rigelige mængder Amarillo humle er blevet tilsat både under brygningen og gæringen, og har givet øllen en herlig bitterhed og en citrus- og blomsteragtig aroma. Dette går glimrende i spænd med noter af dark karamel og rosin, som er fremkommet ved brug af mørkere malte.
Denne øl er en af to, som blev delt efter mæskning. Der blev mæsket 3
kg Maris Otter pale malt, 3 kg pilsner malt, 0,5 kg munich malt og 65 g
cara aroma med en effektivitet på 61 %.
Herefter blev urten delt i
to dele. Til denne blev der kun tilsat rigelige mængder Amarillo humle,
og der blev tilsat ydeligere under fermentationen som tørhumling.
Ved omstikning efte efter 6 dage blev densiteten målt til 1018. DenHopsa havde en glimrende duft og smag.
Den 18/4-2016 blev Hopsa tappet og den duftede og smagte HERLIGT. Det blev kun til 13 0,5 L flasker, så i sandhed et nanobryg!
Navnet var inspirereet af børneserien “Venneby”, og det prægede etiketten:
Opskriften kan som altid findes på Beercalc her.