Hoppy Birthday Rosemary
En engelsk/amerikansk IPA med rosmarin (6,6%)
På opfordring af et par af Bryghusets venner, besluttede brygmesteren, at dette års påskebryg skulle være en velhumlet IPA med rosmain – noget der kunne gå godt til lam.
Brygmesteren og brygassistenten tog bryganlægget med på tur, og Hoppy Birthday Rosemary blev brygget i godt selskab!
Hoppy Birthday Rosemary er inspireret af brygmesterens egen KAOS øl, som var en ganske vellykket IPA.
Navnet “Hoppy Birthday Rosemary” blev anvendt, da det passede med, at den var færdig omkring brygmesterens fødselsdag.
Brygmesteren havde valgt at anvende to slags gær, så der var godt gang i gæringen og allerede efter 5 dage blev blev øllen stukket om. Brygmesteren og brygassistenten vurderede, at der var en fin markant smag af rosmarin, så der blev ikke tilsat ydeligere rosmarin, men der blev naturligvis tørhumlet med fine mængder Citra humle.
Efter 13 dages gæring blev Hoppy Birthday Rosemary tappet. Den var fint gæret ned og var allerede begyndt at klare op. Det bliver spændende at se resultatet efter 14 dages karbonering og 14 dages lagring – mon brygmesteren kan vente så længe?
Som altid lavede brygmestern en etiket. Denne gang var etiketten inspiret af en etiketten fra Rosmarys baby fra 2013.
Denne øl blev tilmeldt DM i håndbryg 2018. Og sørme om ikke brygmesteren vandt guld i katagorien 13: Specialøl. Det var en meget stolt brygmester, der modtog sit diplom!
Opskriften kan som altid hentes på Beercalc her.