Smoke on the Water

Limfjordens porter

En double brown stout (7,7 %)

Denne øl, er brygmesterens første forsøg på at lave en porter / stout. Øllen blev brygget til en fælles brygdag hos Aalborg Håndbryggerlaug af 2004 arrangeret i et sommerhus i Egense. Øllen vil blive præsenteret på Øllets dag, den 6. september 2019 i Nordkraft.

Brygdagen bød på tarteletter til frokost, svinekæber til aftensmad og ikke mindst utrolig godt selskab, hvor brygmesteren blev vejledt og budt velkommen “to the dark side of brewing”. Øllen er ment, som en klon af Limfjordsporteren, og OG på 1074 blev ramt spot on (det sker ikke så tit).

Brygmesteren blev anbefalet, at lade denne øl gære 5-6 uger, inden den skulle tappes. Ved omstikning var den allerede gæret fint ned, og smagte særdeles lovende. Lidt mere lakridset end originalen.

Langt det meste af brygget skulle på fad, så brygmesteren fik besøg af en særdeles erfaren brygger, og der blev tappet på fad. Brygmesteren fik dog også et par flasker til “eget forbrug”. Som altid blev der designet en etiket, og opskriften kan hentes på Beercalc her.