COW

COW

En Citrus Orange Wit

Cow er en frisk belgisk hvedøl, med masser af citrussmag. Den er kraftigt inspireret af en opskrift af grainfather bryggeren David Heath. I kan se video om brygning af originalen her.

Til atypisk for brygmesteren er COW kun nænsomt tilsat humle. Dette giver en let bund af bitterhed, mens en herlig frisk syrlighed fra appelsin­skal og citrongræs, blander sig på fine­ste vis med sødmen fra hved­en. En rigtig forårsfrisk tørst­slukker, som passer perfekt til pinsefrokosten.

Det er glimrende brygning, som denne gang var foregik i lånte lokaler i Støvring. Måske var det vandet, men uanset så fik brygmesteren sin hidtil højeste effektivitet på 80 % :-). Gæringen var hurtigt i gang, og forløb helt fint. Efter en uge var densiteten nede på 1020, og ramte 1012 efter 14 dage, hvor den blev tappet.

Da COW jo er en hvedeøl, og brygmesteren intet gjorde for at få en klar øl, blev den som forventet en herlig uklar sag. Den endte på 5,4 % – og bliver helt sikkert et fint subliment til pinsefrokostbordet.

Etiketten til COW er inspireret af forkortelsen og den herlige citrussmag. Den kom til at se således ud:

Opskriften kan som altid hentes på Beercalc her.