IP80

IP80

En totally avesome og særdeles velhumlet Imperial  IPA

IP80 blev brygget med mange formål:

  • Æren af at være det første bryg lavet på brygmesterens nye Grainfather 30L
  • Bryg til uddeling til en workshop for UNF Aalborg
  • Prøvebryg for et nært kommende bryg, der skal laves i en særlig anledning.

Opskriften til IP80 blev lavet ud fra følgende ønsker: Den skulle være mere humlet end Brew Dogs Punk IPA, den skulle være mindre bitter end 90 Minute IPA fra Dogfish, og den måtte godt minde lidt i stil om bryghusets egen XXX Chili. Med det i tankerne lavede brygmesteren en opskrift med en simpel gærprofil, en let maltkrop og ikke mindst hele 400 g humle!

Selve brygningen gik fint, brygmesteren skulle dog lige lære alle de små finesser ved det nye bryganlæg, men der blev da frembragt 24 L velhumlet urt her set under kogningen med en masse humle:

Gæring forløb super, Brygmesterens valg af Safale US-05 (aka Speedy Gonzales) var heller ikke tilfældig, og ved omstikning efter 7 dage var densiteten allerede faldet til 1020. Farven lod til at være ramt lige i skabet:

Ved tapning efter 15 dage var FG helt nede på 1010, lidt lavere end forventet, så alkoholprocenten blev en anelse højere end målet på 8,0.

Navnet IP80 fandt brygmesteren på udfra et 80’er tema, og han har allerede fundet på navnet på den næste IPA, som skal brygges engang i foråret. (To be continued…).

Etiketten blev lavet med 80’er temaet i tankerne:

Nu glæder brygmesteren sig bare til, at IP80 har karboneret og lagret, for det lader til at blive en TOTALLY AVESOME øl!

Opskriften kan som altid hentes på Beercalc her.